Loading...
Početna 2017-08-01T20:14:11+00:00

O nama

Kako se, unutar poslovne nomenklature, moramo svrstati u jednu kategoriju, Fina Vina d.o.o. su preduzeće koje se bavi uvozom i trgovinom na veliko.

No, naša je misija daleko slojevitija.

Generalni smo zastupnici nekih od najpoznatijih regionalnih i evropskih brendova vina i vinarija, s kojima smo u proteklih godina razvili partnerske odnose i specijalizirani smo za distribuciju finih vina regionalnih proizvođača. Umjesto pristupa koji podrazumijeva kvantitet, naš pristup distribuciji se bazira na odabiru proizvoda iza čije kvalitete možemo stati i koji, svaki za sebe, pričaju priču koju mi želimo prenositi dalje, iz čistog uvjerenja da te priče trebaju biti ispričane.

Fina Vina doo je kompanija koja je svoj put gradila isključivo odabirući poslove i smjerove za koje smo čvrsto vjerovali da će napraviti razliku u industriji. Smatramo da je, u kategoriji u kojoj smo se odlučili graditi, edukacija ključna i tu smo skoncentrisali veliki dio svojih snaga. Naši sommelieri sa posebnim zadovoljstvom educiraju i usmjeravaju uživaoce vinskog okusa ka finijem spektru ukusa i mirisa domaćih i regionalnih vina.

Vino je nedvojbeno umjetnost i kao takvu je treba posmatrati i pristupati joj. Stoga smo se prihvatili organizacije različitih događanja koja su dizajnirana da pokažu raskoš i višeslojnost posla kojim se imamo sreću profesionalno baviti. Naši projekti, poput “Slow Food dinner” – prvog bh. slow food performansa koji je do sada ugostio neke od najboljih regionalnih chefova i apsolutno prerastao okvire prehrambenog pokreta i postao filozofijom i stilom života, “Fine dinniga”, “Chef a’ la Avangarda night”, Vino je u modi, Poznati služe, Poznati kuhaju – su pomjerili granice i percepciju enologije i gastronomije u bosansko-hercegovačkim okvirima. Danas smo prepoznatljivi po avangardnom pristupu poslu i svaki naš projekat nedvojbeno ima pečat i potpis svojstven Finim Vinima.

Naposlijetku, našoj posvećenosti industriji kojom se bavimo svjedoči Sarajevo Wine Weekend, vinski festivali i – s pravom i argumentovano kažemo – najpoznatije vinske smotre u BiH i region, kojih smo ponosni pokretači i organizatori.

Sarajevo Wine Weekend je međunarodni festival vina i vrhunskih gastronomskih proizvoda.

Danas su Sarajevo Wine Weekend festivali jedni od najvećih regionalnih festivala ove vrste i definitivno najveća i najuspješnija bh. vinska smotra. Zbirka objava je dostupna na ovoj stranici, a redovne informacije o festivalima i pratećim događanjima možete pratiti na Facebook stranicama Sarajevo Wine Weekend i Fina Vina.

Konstantno radimo na vlastitoj edukaciji i proširivanju vizije. Pratimo svjetske i europske trendove i kulturološki ih prilagođavamo sredini u kojoj radimo, ali jednako tako nastojimo anticipirati potrebe našeg tržišta i u skladu s tim kreirati potpuno nove trendove. Pristup kupcima baziramo na potpunom razumijevanju njihovih potreba ne samo za robama, nego i nužnoj potrebi da te robe plasiraju na tržište u najboljem mogućem svjetlu.

Razmišljamo unaprijed i volimo to što radimo. Danas, nakon progresivnog rasta koji je iza nas i indikatora koji ukazuju da ćemo tako i nastaviti – znamo da je to uspješan poslovni koncept kojeg se nemamo namjeru odreći.

Od 2016. godine, ekskluzivni smo bh. zastupnik i distributer za Riedel – The Wine Glass Company, najpoznatije svjetske kompanije za proizvodnju vinskih čaša čime smo, čini se, u potpunosti zaokružili ponudu.

I stavili onaj posljednji, najfiniji sloj na slojevitost s početka ove priče.

Sarajevo Wine Weekend

600+

domaći i inostrani
izlagači vina

500+

registrovanih medija

20.000+

posjetilaca

Fotogalerije

4 SOBE GOSPOĐE SAFIJE

PRESS KONFERENCIJA

ZEMALJSKI MUZEJ

Dom Oružanih snaga (Dom Armije BiH) Sarajevo

SWW Press Clipping 2016

Bečka kafana – Hotel Europa Sarajevo

Bečka kafana Hotel – Europa Sarajevo

Bečka kafana – Hotel Europa Sarajevo

Događaji

Press

PRESS

Terra Magica

Bh. premijera filma „Terra Magica“
Sarajevo – grad filma i vrhunskih vina

Sarajevo, 23.03.2016. – U sarajevskom Meeting Pointu je u srijedu, 23.03., u organizaciji sarajevskog vinskog festivala „Sarajevo Wine Weekenda“, kompanije Fina Vina d.o.o. i restorana 4 sobe gospođe Safije održana dugo očekivana premijera dokumentarnog filma „Terra Magica“ nedavno tragično preminulog slovenskog režisera, Jure Breceljnika. Film je svojevrsni road-movie sniman u Goriškim Brdima, koji kroz fantastičnu fotografiju pripovijeda toplu i intimnu priču o nastajanju vina, o predanosti zemlji, suncu i vinogradarstvu. Na press konferenciji održanoj povodom premijere, o filmu su govorili akteri, zvijezde-vinari Aleš Kristančič (Movia), Marjan Simčič, Edi Simčič, Stojan Ščurek i Marko Skočaj (Dolfo). Upravo su porodice ovih pet vinara, čija tradicija proizvodnje vina seže i po nekoliko desetina, pa čak i stotina godina unazad zaslužno za svjetsku slavu ovog regiona ne samo u stručnim enološkim krugovima ili među poznavaocima i kolekcionarima vrhunskih vina, nego i šire. Organizator Amir Beširević iz Finih Vina kaže: „Misija Sarajevo Wine Weekenda, koji traje već skoro deceniju i po, je promocija vinske kulture i svega što prati plemenitu disciplinu vinogradarstva. Dovodeći „Terra Magicu“ u Sarajevo i BiH konačno smo uspjeli spojiti dvije stvari – Sarajevo odavno poznato po filmu i Sarajevo koje je konačno zaslužilo i status stjecišta vrhunskih vina i njihovih proslavljenih kreatora.“

FOTOGALERIJE

Partneri

Proizvodači vrhunskih vina koji su naši partneri, a ujedno i naši prijatelji,
daju osoben pečat našoj kompaniji i finim vinima.

 
 

Impressum

Fina Vina d.o.o. Sarajevo
Trešnje br. 1
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Telefon: +387 33 775-450
Fax: +387 33 775 471
E-mail: info@finavina.ba
www.finavina.ba

ID br: 4201632910002
PDV br: 201632910002

Transakcijski računi: 555-005-0050465866; 194-141-0138600175