Loading...
Početna 2018-12-13T12:18:44+00:00

O nama

Kako se, unutar poslovne nomenklature, moramo svrstati u jednu kategoriju, Fina Vina d.o.o. su preduzeće koje se bavi uvozom i trgovinom na veliko.

No, naša je misija daleko slojevitija.

Generalni smo zastupnici nekih od najpoznatijih regionalnih i evropskih brendova vina i vinarija, s kojima smo u proteklih godina razvili partnerske odnose i specijalizirani smo za distribuciju finih vina regionalnih proizvođača. Umjesto pristupa koji podrazumijeva kvantitet, naš pristup distribuciji se bazira na odabiru proizvoda iza čije kvalitete možemo stati i koji, svaki za sebe, pričaju priču koju mi želimo prenositi dalje, iz čistog uvjerenja da te priče trebaju biti ispričane.

Fina Vina doo je kompanija koja je svoj put gradila isključivo odabirući poslove i smjerove za koje smo čvrsto vjerovali da će napraviti razliku u industriji. Smatramo da je, u kategoriji u kojoj smo se odlučili graditi, edukacija ključna i tu smo skoncentrisali veliki dio svojih snaga. Naši sommelieri sa posebnim zadovoljstvom educiraju i usmjeravaju uživaoce vinskog okusa ka finijem spektru ukusa i mirisa domaćih i regionalnih vina.

Vidi više…

Festival u brojevima

900+

domaći i inostrani
izlagači vina

800+

registrovanih medija

28.000+

posjetilaca

Fotogalerije

4 SOBE GOSPOĐE SAFIJE

PRESS KONFERENCIJA

ZEMALJSKI MUZEJ

Dom Oružanih snaga (Dom Armije BiH) Sarajevo

SWW Press Clipping 2016

Bečka kafana – Hotel Europa Sarajevo

Bečka kafana Hotel – Europa Sarajevo

Bečka kafana – Hotel Europa Sarajevo

Događaji

Press

PRESS

Terra Magica

Bh. premijera filma „Terra Magica“
Sarajevo – grad filma i vrhunskih vina

Sarajevo, 23.03.2016. – U sarajevskom Meeting Pointu je u srijedu, 23.03., u organizaciji sarajevskog vinskog festivala „Sarajevo Wine Weekenda“, kompanije Fina Vina d.o.o. i restorana 4 sobe gospođe Safije održana dugo očekivana premijera dokumentarnog filma „Terra Magica“ nedavno tragično preminulog slovenskog režisera, Jure Breceljnika. Film je svojevrsni road-movie sniman u Goriškim Brdima, koji kroz fantastičnu fotografiju pripovijeda toplu i intimnu priču o nastajanju vina, o predanosti zemlji, suncu i vinogradarstvu. Na press konferenciji održanoj povodom premijere, o filmu su govorili akteri, zvijezde-vinari Aleš Kristančič (Movia), Marjan Simčič, Edi Simčič, Stojan Ščurek i Marko Skočaj (Dolfo). Upravo su porodice ovih pet vinara, čija tradicija proizvodnje vina seže i po nekoliko desetina, pa čak i stotina godina unazad zaslužno za svjetsku slavu ovog regiona ne samo u stručnim enološkim krugovima ili među poznavaocima i kolekcionarima vrhunskih vina, nego i šire. Organizator Amir Beširević iz Finih Vina kaže: „Misija Sarajevo Wine Weekenda, koji traje već skoro deceniju i po, je promocija vinske kulture i svega što prati plemenitu disciplinu vinogradarstva. Dovodeći „Terra Magicu“ u Sarajevo i BiH konačno smo uspjeli spojiti dvije stvari – Sarajevo odavno poznato po filmu i Sarajevo koje je konačno zaslužilo i status stjecišta vrhunskih vina i njihovih proslavljenih kreatora.“

FOTOGALERIJE